Is Rooibos thee goed voor je?

Is Rooibos thee goed voor je?

Red bush

De Zuid-Afrikaanse naam voor Rooibos thee is Rode bush. Zuid-Afrika is het enige land waar Rooibos groeit, op de Cederberg. Door de bijzondere samenstelling van de grond op de Cederberg, is dit de enige plek ter wereld waar Rooibos wordt verbouwd. De goede en werkzame stoffen die in Rooibos zitten, worden aangemaakt in de struik. Na het plukken, worden de takjes fijngestampt en gedroogd in de Zuid-Afrikaanse zon. Hierdoor krijgt het dan ook de mooie rood/bruine kleur.

Gezonde keuze

Alhoewel Rooibos meestal als thee wordt gedronken en het “Rooibosthee” wordt genoemd, bevat het geen cafeïne en theïne in tegenstelling tot bijvoorbeeld zwarte thee.Rooibos bevat ook bijna geen tannine. Tannine kan voor een bittere smaak zorgen. Rooibos is rijk aan antioxidanten, die je helpen om je lichaam gezond te houden en vrije radicalen onschadelijk te maken.

Welterusten

Rooibos is de ideale thee om te drinken voor het slapen gaan. Als je thee of kruidenthee drinkt zonder suiker of melk, krijg je op een gezonde manier vocht binnen zonder calorieën.